عنوان محصول: ظروف کشت سلولی هوشمند پاسخگو به دما
(Temperature-Responsive cell culture dishes)
شرکت دانش بنیان: زیست فناوری رازی پارس آذر
(RPA Biotechnology Company)
- مشخصات فنی محصول
ساخت ظروف کشت سلولی پاسخگو برای برداشت ورقههای سلولی آماده شده از روی سطح ظروف کشت سلولی از اهمیت زیادی برخوردار است. اصلاح سطح ظروف کشت سلولی با مواد پاسخگو، این امکان را فراهم میآورد که سطوح ظروف کشت سلولی اصلاح شده به یک محرک بیرونی مثل تغییر دما، تغییر pH، تغییر حلال و اعمال یک میدان مغناطیسی خارجی پاسخ بدهند. گام ابتکاری و نو آورانه در تولید این ظرف استفاده از روش سنتز برسهای پلیمری است که در سطح دنیا بینظیر است. تولید سایر ظروف کشت پاسخگو به دما عمدتا از روش Gama beam است. مزایا این روش نسبت به دیگر روشها امکان ایجاد ضخامت متغیر متناسب با نوع سلول کشت داده شده، ایجاد الگو در سطح ظرف با LCST متفاوت جهت ایجاد الگوهای سه بعدی کشت بافت می باشد که در ظروف موجود در بازار این امکان نیست. رفع عیوب قبلی با حذف نیاز به آنزیم در مرحله جداسازی به ویژه آلودگی و مرگ سلولی سالم ماندن کلیه مارکرهای سطح سلول، ایدهآل برای مطالعه سلول منفرد (Single Cell Analysis ) و مطالعات تشخیصی سلولهای بدخیم و نئوپلاستیک حفظ کامل ماتریکس خارج سلولی و استخراج سلولها به صورت ورقه جهت انجام پیوند (به عنوان مثال پیوند قرنیه( قابلیت ایجاد الگوهای متفاوت در سطح ظرف کشت که منجر به ایجاد قابلیت طراحی سه بعدی بافت میشود که میتواند برای تولید بافتهای پیچیدهتر نظیر قلب و کبد و کلیه مورد استفاده قرار گیرد.
- زمینهی تخصصی
مهندسی بافت، مهندسی ورقه سلولی، تجهیزات پزشکی بازساختی و نانوفناوری
- دامنهی کاربرد محصول
ساخت ظروف کشت سلولی پاسخگو برای برداشت ورقههای سلولی آماده شده از روی سطح ظروف کشت سلولی از اهمیت فراوانی برخوردار است. به دلیل عدم نیاز به حضور فرد اهدا کنندهی خاصی برای ترمیم ارگانهای آسیب دیده، تهیه ورقههای سلولی آماده شده توسط کشت سلولهای تهیه شده توجه زیادی در زمینه مهندسی بافت جلب کرده است. مهندسی ورقهی سلولی[۱] زمینهای برای تهیهی بافتهای عاملدار برای کاربردهای زیستپزشکی است. در این راستا، ابتدا تکلایهای از سلولها از طریق اتصال و چسبندگی برروی سطوح آبگریز مانند ظروف کشت پلیاستایرنی ایجاد میشود. تکلایهی ایجاد شده که ورقهی سلولی نامیده میشود میتواند برای تهیه بافتهای عاملدار از سطح ظروف کشت جدا شود. ورقههای سلولی تهیه شده در کاربردهای مهندسی بافتهای مختلف مانند پوست، قلبی-عروقی، کبد و کلیه مورد استفاده قرار میگیرد. ورقههای سلولی زنده برداشت شده را می توان در ظروف کشت دیگر در بیرون از محیط بدن و یا به سطوح بافت در داخل محیط بدن منتقل کرد که این اقدامات را عملیات صفحات سلولی دو بعدی مینامند. از آنجاییکه محیط خارج سلولی[۲](ECM) در ارتباط با صفحات سلول چسبندگی نشان میدهد، از اینرو صفحات سلولی برداشت شده میتواند برای بازسازی بافتهای پیچیده ضخیم تر مانند عضله قلب، لوبول کبد و کلیه مورد استفاده قرار گیرد که عملیات ورقههای سلولی سه بعدی نامیده میشود. در روش مرسوم برای تهیه ورقه سلولی، سلولها در ظروف کشت سلولی آبگریز کشت داده میشوند و سپس با استفاده از آنزیمهای پروتئولیتیک به صورت ورقههایی از سطح ظروف کشت سلولی برداشته میشوند. استفاده از این آنزیمها سبب وارد شدن آسیبهای جدی به ورقههای سلولی میشود. به همین دلیل ساخت ظروف کشت سلولی پاسخگو برای برداشت سلولها از روی سطح ظروف کشت سلولی و تولید ورقههای سلولی از اهمیت زیادی برخوردار است. در زیر بکارگیری محصول در جدایش سلول ها از سطح و تولید ورقه سلولی به صورت شماتیک نشان داده شده است.
- بازار هدف
دانشگاهها و مراکز پژوهشی، مراکز تحقیقاتی سلولهای بنیادی و در ادامه مراکز انجام کارهای بالینی.
در داخل کشور، هیچ محصولی مشابه محصول فوق تولید نمیشود و تنها یک محصول مشابه خارجی وجود دارد که در کشور آمریکا و در شرکت Thermo Fisher تولید میشود و با قیمت ۳۴۶ دلار به بازار عرضه میگردد. با توجه به قیمت بسیار بالای این محصول خارجی، از این محصول خارجی در هیچکدام از مراکز تحقیقاتی داخل کشور استفاده نمیشود. لذا جهت جدا کردن سلولها از ظروف کشت سلولی، از آنزیمهای پروتئولوتیک استفاده میشود که استفاده از این آنزیمها سبب وارد شدن آسیبهای جدی به ورقههای سلولی میشود. از یک سو قیمت بسیار پایین محصول و از طرف دیگر برطرف کردن اثرات مخرب ناشی از استفاده از آنزیمهای پروتئولوتیک برای جدایش ورقه سلولی، سبب توجه چشمگیر تیمهای تحقیقاتی به محصول فوق شده است. به همین دلیل ساخت ظروف کشت سلولی پاسخگو جهت برداشت سلولها از روی سطح ظروف کشت سلولی و تولید ورقههای سلولی از اهمیت زیادی برخوردار است.
- اطلاعات تماس:
آدرس: تبریز، بلوار ملت، جنب تراکتورسازی، مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه صنعتی سهند تبریز
کدپستی: ۵۱۹۷۸۱۷۱۶۹
شماره تماس: ۰۴۱۳۴۲۴۵۷۶۳
ایمیل شرکت: raziparsazar@gmail.com