به گزارش مرکز جامع سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی قطب آذربایجان، بنیاد نخبگان استان آذربایجان غربی جهت بازدید، صبح روز ۲۴ اردیبهشت ماه در این مرکز حضور یافتند.
در ابتدای این بازدید دکتر کیهان ور ضمن خیر مقدم به مهمانان، یک توضیحات کلی در رابطه با تأسیس SCARM Institute ، تجهیزات و کارهای درمانی در حال انجام، اهداف مرکز ارائه دادند. ایشان همچنین در مورد اولین پژوهشکده سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی تبریز و زیرمجموعه های این پژوهشکده که SCARM نیز یکی از ۵ زیرمجموعه آن می باشد، توضیحاتی ارائه نمودند.
قائم مقام و معاون ترجمان، فناوری و تجاری سازی مرکز در ادامه در مورد هدف و رسالت مرکز پرداخته و خاطر نشان کردند که مهمترین هدف در این مرکز این است که هر آنچه در قالب مقاله و پژوهش انجام شده، تبدیل به کارهای فناورانه و به عبارتی ثبت اختراع شود. ایشان در این راستادر مورد بخش ترجمان، فناوری و تجاری سازی و نیز چارت SCARM توضیح دادند. دکتر کیهان ور درباره برگزاری اولین رویداد سه روزه استم آپ که توسط SCARM در تبریز و ایده های مطرح شده درآن و فواید رویداد های مانند آن جهت حرکت به سمت فناوری (از جمله استم آپ تهران که در تیر ماه برگزار خواهد شد) ارائه نمودند. سپس صحبت هایی در زمینه انجام طرح ها و پایان نامه های مشترک که در زمینه سلول های بنیادی و به خصوص هم راستا با اولویت های SCARM باشد، انجام شد. درباره طرح های تحقیقاتی مشترک مقرر گردید که چند نفر از طرف دانشگاه ارومیه، تکنیک های لازم در رابطه با طرح مدنظر را در SCARM یاد گرفته و مراحل بعدی در دانشگاه ارومیه انجام شود. هیئت دانشگاه ارومیه ذکر کردند که در زمینه ی مدل های حیوانی، استئوآرتریت، روماتولوژی، ماست سل ها و همچنین سلول های مزانشیمی در حال حاضر فعالیت دارند.
در ادامه دکتر نوری ضمن ابراز خوشحالی از همکاری با دانشگاه ارومیه تأکید کردند که در این مرکز هدف اصلی کارهای تحقیقاتی نبوده و بیشتر ین تمرکز بر روی کارهای بالینی در راستای فناوری میباشد چرا که در سطح کشور در زمینه تحقیقات کارهای زیادی انجام گرفته و به همین دلیل عمده تمرکز این مرکز در قسمت فناوری است. همچنین ایشان توضیحات جامعی در زمینه ایجاد فکر تأسیس این مرکز، بنیان گذاران و تجهیزات، خدمات بالینی و سل تراپی و تشکیل تیم های عملیاتی (قلب، پوست، استخوان و دندان) ارئه دادند.
در طی این بازدید مقرر گردید یک نماینده علاقه مند و مرتبط با رشته سلول های بنیاد و پزشکی بازساختی، با کمک مسئولین ارومیه، همه کارهای ابتدایی لازم برای شروع کار در این زمینه را انجام و مرکز جامع نیز قول همکاری و کمک های لازم در راستای این اهداف را دادند. همچنین مقرر شد نیروهای کارشناس و متخصص از طرف ارومیه برای آموزش و ایجاد مهارت و همکاری های بعدی به مرکز معرفی گردند.
در پایان دکتر رشیدی (معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تبریز) پس از تأکید بر تمرکز بر روی نقاط قوت دانشگاه ارومیه خاطر نشان کردند تا دانشگاه ارومیه اهداف و اولویت های اصلی خود را در قالب Road map برای دو سال آینده برای تسریع روند کارها ارائه دهند.