به گزارش روابط عمومی مرکز جامع سلول­ های بنیادی و پزشکی بازساختی قطب آذربایجان، سمینار با محوریت برگزاری سمینار با محوریت ساخت میکرو/نانوفیلوئیدیک در خارج از اتاق تمیز (Fabrication of Micro/Nanofluidic Devices Outside of the Cleanroom) “ توسط آقای دکتر مجتبی کریمی کارگر در تاریخ پنج شنبه ۹شهریور ماه با حضور اساتید و همکاران در سالن کنفرانس این مرکز برگزار گردید.

در ابتدای جلسه، دکتر کریمی کارگر به تاریخچه چیپ­ های میکرو/نانوفلوئیدیکی و “آزمایشگاه روی تراشه” اشاره نموده و روش های متداول ساخت این تجهیزات را به صورت اجمالی معرفی نمودند. ایشان در مباحث خود تاکید نمودند که چیپ­ های میکرو/نانوفلوئیدیک به صورت معمول در “اتاق تمیز” ساخته می­ شوند و بالابودن هزینه تمام شده این چیپ ها به صورت عمده به دلیل نیاز به تامین و تجهیز “اتاق تمیز” است. در ادامه و با توجه به اهمیت تجاری چیپ­های میکروفلوئیدیکی به ویژه در حوزه علوم زیستی و پزشکی، گزارشات بازار (Market Reports) مربوط به سال ۲۰۱۷ مورد بررسی قرار گرفت تا حوزه­های با اهمیت اقتصادی و قابل سرمایه گذاری (علمی و صنعتی) مرتبط با میکروفلوئیدیک­ ها و “اندام روی تراشه” مشخص گردد.

سپس ایشان به فعالیت­ های تحقیقاتی خویش در دوره دکتری که متمرکز بر حذف نیاز به “اتاق تمیز” در ساخت چیپ میکرو/نانوفلوئیدیک بوده است، پرداختند. در حقیقت با حذف نیاز به “اتاق تمیز” این امید وجود دارد تا هزینه های ساخت چیپ­های میکرو/نانوفلوئیدیکی کاسته شده و راه برای استفاده بیش از پیش این چیپ­ ها در جوامع علمی و صنعتی هموار گردد. این تحقیقات منجر به ارائه روش جدیدی برای تهیه لایه محافظ (Masking Layer) برای زدایش مرطوب (Wet Etching) شده است که می­ تواند در خارج از “اتاق تمیز” بر روی بستر مورد نظر ایجاد گردد. این لایه محافظ به دلیل عدم وابستگی به “اتاق تمیز” و دارا بودن خواص منحصر به فرد دیگر نسبت به نمونه­ های مشابه خود همچون طول عمر نامحدود، قابل باز مصرف بودن و … از نظر اقتصادی به صرفه بوده و با تائید و حمایت کانون پتنت ایران (به عنوان بازوی اجرایی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حوزه مالکیت فکری) در قالب دو ثبت اختراع در ایران و آمریکا به ثبت رسیده است.

تاریخ انتشار:۹۶/۶/۱۱

There are no comments yet.

دیدگاهتان را بنویسید

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).