به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی دوازدهمین جلسه کارگروه شرکت های دانش بنیان ستاد با حضور مدیر فناوری، تجاری سازی و بازار ستاد و نمایندگان بیش از ۳۰ شرکت فعال در حوزه سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی در تاریخ ۲۶ آبان ماه ۱۳۹۶ در محل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار گردید.
در ابتدای جلسه دکتر حیدری کشل، به ارائه طرحی با سرپرستی دکتر رضایی طاویرانی با عنوان “تولید زخم پوش زیست سازگار برای ترمیم آسیب های پوستی” پرداخت. این محصول توانسته است مراحل آزمایشگاهی و مدل حیوانی را با موفقیت طی نموده و پس از تایید کمیته اخلاق دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مجوز کارآزمایی بالینی را دریافت نماید. فاز یک کارآزمایی بالینی استفاده از این زخم پوش در بیمارستان شهدای تجریش زیر نظر مرکز تحقیقات پوست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در حال انجام می باشد.
در ادامه دکتر پرویز شهابی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز به ارائه طرحی با عنوان “دستگاه استریوتاکسی اتوماتیک با قابلیت تزریق سلول های بنیادی در مغز موش های آزمایشگاهی” پرداخت. هدف از تکنیک استریوتاکسی دست یابی به ساختار غیرقابل دسترسی می باشد و بسیاری از محققان علوم اعصاب در آزمایشگاه از تکنیک استریوتاکسی جهت مداخلات مختلف نظیر تزریق سلول های بنیادی، نوروفیزولوژی، نوروبیولوژی، الکتروفیزیولوژی و علوم شناختی استفاده می کنند. دکتر شهابی مدعی ایده ساخت دستگاه استریوتاکسی کاملا خودکار است.
پس از آن مهندس احمدیان و مهندس دهقانپور به ارائه طرح فناورانه “راه اندای خط تولید سوزن بافت برداری و آسپیراسیون سلول های بنیادی مغز استخوان” پرداختند. نمونه برداری از بافت و آسپیراسیون سلول های بنیادی در بسیاری از بیماران مبتلا به سرطان برای تشخیص و درمان ضروری است. در حال حاضر این امر با استفاده از سوزن های نمونه برداری خارجی انجام می پذیرد که تمامی این سوزن ها از طریق واردات از کشورهایی همچون چین و ترکیه تامین می شود که با توجه به حجم زیاد گسترده استفاده از این سوزن ها، ارز بسیاری از کشور خارج می شود. با راه اندازی این خط تولید علاوه بر صرفه جویی ارزی و تامین نیاز داخلی می تواند آینده ای برای صادرات این محصول نیز متصور بود.
در پایان جلسه، تائبی مسئول کمیته دانشجویی ستاد، توضیحاتی در خصوص فراخوان جذب کارآموز بازاریابی در شرکت های دانش بنیان حوزه ی سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی ارائه کرد. تائبی با اشاره به اهمیت بخش فروش و بازاریابی در سود دهی شرکت ها و کم توجه بودن برخی شرکت های دانش بنیان به این موضوع، طرح فراخوان جذب کارآموز بازاریابی را به شرکت های دانش بنیان ستاد پیشنهاد داد. در این طرح باتوجه به برآورد اولیه نیاز شرکت ها فراخوانی جهت جذب کارآموز تهیه و ارائه میگردد. متقاضیانی که از طریق مصاحبه انتخاب میشوند، با شرکت در دوره های آموزشی ، آماده ی ورود به شرکت ها میشوند تا بتوانند با آمادگی کامل به بازاریابی آنها کمک کنند.
تاریخ انتشار:۹۶/۱۰/۲۷