یلدا یاقوتی دانش آموز برجسته المپیاد دانش آموزی سلولهای بنیادی به عنوان جوان نمونه برای سخنرانی در اجلاس سالیانه یونسکو در پاریس معرفی شد. به گزارش مرکز جامع سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی قطب آذربایجان، یک مصاحبه تلفنی از ایشان در این رابطه به عمل آمد که به شرح زیر می باشد:

۱- نحوه آشنایی شما با سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی چیست و آیا در المپیاد زیست شناسی شرکت داشته اید؟

نحوه ی آشنایی من از طریق مسئول المپیاد پژوهشی دبیرستانی که در آن مشغول به تحصیل هستم. من در المپیاد زیست شناسی مرحله اول و دوم سال ۹۵-۹۴ شرکت نمودم.

۲- دوره نهایی المپیاد چه تأثیری در نگاه علمی شما داشت و بنیان گذار و اساتید این دوره چه کسانی بودند؟

به نظر من سیستم آموزشی دبیرستان به دلیل کثرت درس­ها و مطالب هر درس، دانش آموزان را مجبور به یادگیری درس­های دبیران محترم کرده و فرمت دیگری برای تحقیق، ایده پردازی و طوفان فکری باقی نمی­ماند. اما در دوره المپیاد سه چیز متفاوت بود. از مصاحبه ابتدایی که آقای دکتر پیمان کیهان ور با ما داشتند نسبت به انتهای دوره ما تغییر فراوانی کرده بودیم. یعنی واقعاً سلول­های خاکستری ما به چالش کشیده شدند و ما در خصوص موضوعات مختلف تحقیق و ایده پردازی کرده و ایده­های خام خود را با کمک اساتید پخته­تر می­کردیم. در مجموع باید بگویم که دوره المپیاد سلو­ل­های بنیادی و پزشکی بازساختی تأثیر شگرفی در نوع نگاه من به علم داشت و نقطه عطفی در نوع نگرش من به وجود آورد. این المپیاد در ایران بنیان گذاری شده که در سال ۹۵ توسط دکتر کیهان ور (بنیان گذار)، اولین دوره آن برگزار شد. به غیر از آقای دکتر کیهان ور اساتید برجسته دیگری مانند دکتر بهاروند، دکتر امیرخانی و دکتر شعاع حسنی کار تدریس ما را به عهده داشتند. اساتید با تأکید بر کار گروهی، تفکر خلاقانه و کار عملی آزمایشگاهی باعث شدند که از ابعاد مختلف به مسائل نگاه کرده و اطلاعات مفیدی را در زمینه سلول­های بنیادی و پزشکی بازساختی در اختیار ما قرار دادند که تحول اساسی در طرز فکر ما به وجود آوردند.

۳- هر خواسته ای که از مسئولین دارید بفرمایید؟

به نظر من برای اینکه مسیر علمی آینده ایران را روشن نمود، با تأکید بر نظام آموزشی عملی به جای تئوری، سرمایه گذاری در بخش آموزش و پرورش نخبگان، فراهم آوردن امتیازاتی برای دانش آموزان دوره المپیاد سلول­های بنیادی همانند سایر المپیادها (مانند عضویت در بنیاد علمی نخبگان و مشوق­های کنکور) می­توان در توسعه کشور گام برداشت.

There are no comments yet.

دیدگاهتان را بنویسید

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).